Belföld

Elítélték a saját kislányát szexre kényszerítő ötgyermekes apát

itelet(210x140).jpg (Array)
itelet(210x140).jpg (Array)

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta annak a férfinak a büntetését, aki saját lánya sérelmére követett el szexuális bűncselekményt.

A jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlott és korábbi élettársának kapcsolatából 5 gyermek született, közöttük az 1998-as születésű lánya is A férfi több alkalommal is megverte a lányt, az egyik alkalommal vasvillával esett neki.

2011 nyarán és 2013 novemberében a férfi szexuális cselekményt végeztetett a lányával. Utóbbi alkalmat követően pedig megfenyegette, hogy megöli, ha bárkinek is beszél a történtekről.

2013 év végén vagy 2014 év elején az apa és a lánya együtt tartózkodott otthon, mivel a férfi aznap nem engedte el a lányát iskolába. Az apa közösülni akart a lányával, azonban a házhoz érkezett a védőnő és egy másik személy, akiknek érkezését a kutya ugatása jelezte, így a férfi cselekménye meghiúsult.

A Pécsi Törvényszék a vádlottat 2 rendbeli 18. életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak  miatt, melyből az egyik folytatólagosan elkövetett, 12 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A fellebbezések folytán eljárt Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik