Belföld
Image: 72986586, A Szegedi Fegyház és Börtön (Csillagbörtön) büntetés-végrehajtási intézet. A Szegedi Fegyház és Börtön 125 éve épült, akkoriban Európa egyik legkorszerűbb intézete volt. A Csillagbörtön napjainkban a súlyos bűncselekményt elkövetett fogvatartottak büntetés-végrehajtási intézete. A három telephelyen fogvatartott 1200 ember átlagéletkora 34 év, átlagos büntetési idejük 15 esztendő, nevelésükről, őrzésükről hétszázan gondoskodnak., Place: Szeged, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Elítélték a cellatársát megverő rabot

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 10. 18. 10:44

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben elkövetett testi sértés miatt emelt vádat egy fogvatartottal szemben.

A férfi tavaly októberben cigarettát a kért zárkatársától, aki azonban ezt elutasította. A fegyenc ezen ezen annyira feldühödött, hogy ököllel nekiesett. A bántalmazásnak végül a cellába belépő fegyőr vetett véget. A megtámadott férfi 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a vádlott beismerése esetén 1 év 4 hó szabadságvesztést, 2 év közügyektől eltiltást szabjon ki és zárja őt ki a feltételes szabadság kedvezményéből.

A férfi beismerte a bűncselekményt és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ennek alapján bíróság a visszaeső vádlottal szembe az ügyészi indítványban meghatározott büntetést szabta ki.

Az ítéletet az érdekeltek tudomásul vették, így az a kihirdetéskor jogerőre emelkedett.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.