Belföld

Zseniális videó készült arról, hogy csempészik be a börtönbe a mobilokat

Nagy fába vágta a fejszét a büntetés-végrehajtási szervezet vezérkara. Országos ismeretterjesztő programot indítottak útjára, amelynek az a célja, hogy a hétköznapi ember  reálisabb képet kapjon a büntetés-végrehajtás munkájáról, valamint lerombolja azokat az évszázados sztereotípiákat, amelyek fogvatartottakat, dolgozókat egyaránt érintenek.

Hogy az akció minél sikeresebb legyen az elkövetkezendő hónapokban rendezvényeket tartanak a fővárosban és az ország nagyvárosaiban, ahol látogatók bepillantást nyerhetnek a börtönök világába, illetve tájékoztatást kapnak a börtönökben zajló rendvédelmi és reintegrációs tevékenységről.

A roadshow első állomása Veszprém volt. Az érdeklődők beszállhattak a fogvatartottak szállítására szolgáló rabomobilba, a szervezetnél rendszeresített kényszerítőeszközöket is kézbe vehették, így bárki megtapasztalhatta, milyen érzés, ha bilincs kattan a kezén.

Ezzel párhuzamosan megújul a szervezet honlapja a bv.gov.hu is, ahol a szokásos kötelező anyagok mellett valóban izgalmas tartalmak is fellelhetők. Bepillantást nyerhetünk például abba, hogy ellenőrzik a rabokat, és hogy milyen trükkökkel és módszerekkel csempésznek be a fegyencek különböző holmikat.

Kiderült, hogy a szegedi börtön egyik elítéltje a tegnapi napon levelet kapott. A boríték egy Jézust ábrázoló szentképet is tartalmazott. A Szegedi Fegyház és Börtön munkatársai alaposan átvizsgálták a képet, amelynek keretéből négy darab mobiltelefon került elő.

A hozzátartozók újabb és újabb trükkökkel próbálnak telefonokat és más tárgyakat bejuttatni a börtönökbe, azonban a büntetés-végrehajtás munkatársai  ezek nagy részét még az előtt kiszűri, hogy azok eljutnának a rabokhoz. A folyamatos ellenőrzéseknek köszönhetően idén ezzel együtt már 1960 darab illegális mobiltelefon akadt fenn a rostán.

Ezen a videón egy stiftes dobozban akartak becsempészni egy miniatűr telefont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik