Belföld

Magyar Idők: Jobbikos pártpénzek miatt tettek feljelentést

Ismeretlen tettes ellen, csalás miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a Jobbikon belüli gyanús pénzmozgások miatt Szabó Balázs, a párt volt szekszárdi tagja. Szabó úgy tudja, az ő régiójában 8-10 millió forint érkezett a Jobbik pártigazgatóján keresztül, amit a tagok fizettek be a pártkasszába – írja a Magyar Idők alapján az MTI.

A helyi önkormányzati képviselő elmondta, az nem volt világos előtte, hogy ezek a pénzek honnan érkeztek, az azonban már körvonalazódik, hogy több száz befizetője is lehetett a Szabó Gábor pártigazgató által küldött összegeknek. A gyanús pénzek kiosztásában részt vevő hálózat nagyságáról Szabó Balázs azt mondta, országos szintű lehetett, csak az ő régiójában 8-10 millió forintot osztottak le és fizettettek be a tagokkal. Szabó Balázs hozzátette, a feljelentésben több tanú neve is szerepel, akik feltehetően még ezen a héten kiállnak, nevüket vállalva.

A Jobbik vezetése szerint volt tagjuk hazudik, ráadásul

Szabó Balázs ellen éppen október elején indult ellene eljárás, miután munkahelyének elvesztésével fenyegette meg egy jobbikos tagtársát, amiért az el akart indulni vele szemben egy pártbéli tisztségért.

A lehetséges rivális néhány napon belül el is veszítette civil állását. Az országos elnökség Szabó visszahívása mellett fel is oszlatta a szekszárdi szervezetet.

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik