Belföld

Halálba vitte testvérét a gödöllői ámokfutó

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó ittas járművezetés miatt vádat emelt egy 23 éves gödöllői férfi ellen, aki 2018 márciusában Tiszakécskén ittas állapotban több mint 130 km/h-val száguldozva balesetet okozott.

A fiatalember Tiszakécske felől Szolnok irányába haladt az édesanyja autójával. Éjszakai látási viszonyok voltak, de az idő derült volt és a közvilágítás is működött.

A férfi a megengedett 50 km/órát jóval túllépve mintegy 135-145 km/óra sebességgel száguldott a mellette ülő testvérével. Az ittassága és túlzott sebessége miatt későn vett észre egy útpadkán parkoló teherautót. A férfi fékezni kezdett, de ennek ellenére a kocsi jobb elejével, mintegy 130-140 km/óra sebességgel nekiütközött a tehergépkocsi bal hátuljának.

Az ütközés hatására a tehergépkocsi megpördült és az úttest jobb oldalán a vízelvezető árokban oldalra borult. A férfi által vezetett autó az ütközés után továbbsodródott, és a jobb oldali útpadkán a vízelvezető árokba csúszott. A balesetben a vádlott testvére olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vétkes sofőr csak könnyebb sérülést szenvedett.

Az ügyész a vezetői engedéllyel rendelkező, büntetlen előéletű férfit halált okozó ittas járművezetéssel vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik