Belföld

Másnak adta ki magát, elfogadta a bírságot a trükkös sofőr

Ugyesz-ugyeszi-talar(210x140).jpg (ügyész, ügyészség, talár, ügyészi talár, )
Ugyesz-ugyeszi-talar(210x140).jpg (ügyész, ügyészség, talár, ügyészi talár, )

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség hamis vád vétsége és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat azzal a kaposvári férfival szemben, aki egy rendőri intézkedés során hamis adatokkal igazolta magát.

A 40 éves vádlott – akinek néhány héttel korábban ittas járművezetésért vették el a jogosítványát – tavaly nyáron a hajnali órákban Siófokon autózott, amikor a rendőrök megállították. Mivel nem volt érvényes vezetői engedélye, és lebukni sem akart, az igazoltatásnál más, létező személy nevét és adatait diktálta be.

A járőrök a kocsi átvizsgálása során az utastérben egy boxert találtak, ezért közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt feljelentést tettek a férfi ellen, illetve már a helyszínen is megbírságolták a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt.

A férfi a szabálysértéseket az általa bediktált személy nevében elismerte, a bírságot elfogadta, majd az intézkedés során készült okiratokat is ezen a néven írta alá.

A nyomozást végző ügyészek végül úgy akadtak a vádlott nyomára, hogy megvizsgálták, ki használta a korábbi igazoltatások során a férfi által vezetett járművet, majd az intézkedő rendőröknek bemutatták a vádlottnak és annak a férfinak az arcképét, akinek az adataival visszaélt. A járőrök a fényképek alapján annak ellenére is az elkövetőben ismerték fel a korábban intézkedés alá vont személyt, hogy a két férfi nagyon hasonlított egymásra.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a trükkös sofőrre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik