Belföld

Gyereket szült a kislánya halálát akaró anya

A tanúk és az orvosszakértők meghallgatásával folytatódott a Tatabányai Törvényszéken annak az édesanyának a tárgyalása, aki arra próbálta meg rávenni az apját, hogy ölje meg a babakocsiban lévő hároméves gyermekét. Az asszonyt felbujtóként, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés  kísérletével vádolják.

Mint arról korábban beszámoltunk az asszony édesapja az egyik rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható, de a beszámítási képessége nem kizárt. Az édesanya elhatározta, hogy ráveszi az apját a kisebbik lányának megölésére, ezért a férfit telefonon egy kitalált ürüggyel találkozóra hívta.

Tavaly augusztusban találkoztak Tatán, ahová az anya babakocsival magával vitte a kisebbik gyermekét, majd sétálni indultak. Útközben egy boltnál az asszony sört, konyakot és bort vásárolt abból a célból, hogy az apját leitatja. A férfi egy óra alatt megitta az összes italt, melynek hatására ittas állapotba került. Ezt kihasználva az asszony felszólította, hogy a kislányt fojtsa meg, azt állítva, hogy a gyermek nem az ő lánya.

Ekkor mindketten egy fás-bokros részhez tolták a babakocsit, az asszony figyelte, jön-e valaki, közben a férfi a kislány nyakát kis erővel 40-50 másodpercig  szorította, de amikor látta, hogy a sértett arca kékülni kezd, a bűncselekményt önként abbahagyta. Mikor az asszony látta, hogy az apja nem tett eleget a kérésének, a férfit hazaküldte, majd hívta a mentőket.

A mostani második tárgyaláson ott volt az anya és a nagypapa is. Az orvosszakértő elmondta, hogy az idős férfi közepes alkoholos befolyásoltság alatt állt a bűncselekmény elkövetésekor. A pszichológus pedig többek közt a kislány édesanyjának és a nagypapájának a jellemét ismertette, hogy a bíróság minél átfogóbb képet kapjon arról, hogy mi vezetett az emberölési kísérletig.

A tegnapi tárgyaláson meghallgatták azt a gyerekorvost is, akihez bevitték a lányt a mentők fojtogatás után. Az orvos részletesen elmondta, hogy milyen állapotban volt a kicsi, és milyen sérülések voltak a nyakán.

A kislánya halálát akaró anya testvérét is kihallgatták tanúként. Ő arról beszélt, hogy mennyire jó anya volt a lánytestvére, és mennyire hiányzik neki a kislánya azóta, hogy kiemelték a családból. 

A tatabányai nő teherbe esett miután elvették tőle a kislányát. Megtudtuk, hogy nemrég egy egészséges gyermeknek adott életet.  A picit a nővéréhez hasonlóan szintén kiemelték a családból. Úgy tudjuk, hogy az asszony testvérénél helyezték el a babát

A következő tárgyalás január 14-én az újabb tanúk, illetve az elmeorvos szakértők meghallgatásával folytatódik. Itt már akár ítélet is lehet. A gyilkosságra felbujtó anya akár húsz év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik