Belföld

Megszűnik az egyik legnépszerűbb nyelvvizsga

Utoljára jövő februárban lehet próbálkozni.

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) vezetője levélben értesítette a vizsgáztató, felkészítő tanárokat, trénereket, hogy a TELC (The European Language Certificates) frankfurti központja hat hónapos határidővel, 2019. március 31-ig megszünteti a TIT-TELC vizsgarendszer magyarországi működését – írja az Eduline.

Az oktatási portálnak nyelvtanárok azt mondták, váratlanul érte őket a döntés, az egyik legnépszerűbb nemzetközi vizsgarendszert  (a másik az Euroexam) 2000 óta csaknem négyszázezer vizsgázó választotta.

A második legnagyobb vizsgaközpontban csalási botrányok nem fordultak elő – mondta Piróth Eszter, a TIT igazgatója, hozzátéve: a frankfurti központ nem indokolta, miért mondta fel a szerződést, a TELC további terveiről sem kaptak tájékoztatást.

Az Oktatási Hivatal azért, hogy minden TELC-re készülő le tudja tenni a vizsgát engedélyezte, hogy három időpontban még lehessen vizsgázni, a központ ezért egy novemberi, egy januári és egy februári vizsgát is meghirdetett.

Igazán rosszul nem a nyelvtanulók járnak, a megszűnés nagyobb problémát okoz azoknak a vizsgáztatóknak, felkészítő tanároknak, akik erre a vizsgatípusra specializálódtak.

Fotó: Marjai János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik