Belföld

Nemcsak az újszülöttet vitte haza a kórházból

Az unokájáért ment, de egy mobiltelefont is magával vitt.

Kisebb értékre elkövetett lopás miatt emeltek vádat egy 44 éves tapsonyi férfi ellen, aki a kaposvári kórház szülészetéről lopott el egy mobiltelefont.

A vádlott májusban azért ment a kórházba, hogy hazavigye újszülött unokáját. A váróteremben volt, amikor felfigyelt rá, hogy egy korábbi látogató a mobiltelefonját – a tokjában készpénzzel – egy tolószékben felejtette, ezért azt gyorsan zsebre rakta.

A vádlott ezután a lányával, az unokájával és a rokonaival a távolsági buszpályaudvarra indult, de útközben úgy döntött, a lopott dolgokat nem tartja meg. Attól tartott, ha használja a telefont, a rendőrség „bemérheti”.

A taktikázás ellenére a kaposvári rendőrök még aznap elkapták. A 69 ezer forintos elkövetési érték megtérült, mert a férfi elfogása után megmutatta a rendőröknek, hol dobta el a lopott dolgokat.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben nem látta szükségesnek, hogy a bíróság tárgyaláson döntsön a bűnösségéről, ezért büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban indítványt tett a vádlott próbára bocsátására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik