Belföld

Megtámadtak egy női vasutast Kunszentmiklóson

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 36 éves délegyházi férfi ellen, aki tavaly december 23-án, éjjel bántalmazott egy női vasútőrt, mert felébresztette.

A férfi az éjszakai órákban erősen ittas állapotban a menetrend szerint közlekedő vonaton elaludt. Éjfélkor a végállomáson, Kunszentmiklóson a vasútőr felébresztette és megkérte, hogy hagyja el a vonatot. A férfi hangosan és durván szidalmazta a nőt, aki a váróterem felé kísérte. A férfi ezt követően vissza akart szállni a vonatra, a vasútőr azonban elállta az útját. A férfi a szerelvény eleje felé indult, és kezével annak oldalát ütögette. Felszállni azonban nem tudott, mert a forgalmista közben lezáratta a vonatot.

A férfi ekkor káromkodva, és az ajtókat csapkodva bement a váróterembe, majd amikor ismét ki akart menni a peronra, rácsapta az ajtót a vasútőr jobb kezére, amitől az elzsibbadt. A férfi még ezt követően sem állította le magát. Továbbra is szidalmazta az őt követő vasútőrt, felé köpött, a kezével a nő felé csapott, és jobb lábával bele akart rúgni.

A vonatkísérő munkakörben dolgozó vasútőr jelvénnyel, azonosítóval ellátott  formaruhában és láthatósági mellényben teljesített szolgálatot, feladata a közösségi közlekedés zavartalanságának biztosítása.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik