Belföld

Megszólalt a kirúgott szívsebész elhunyt betegének felesége és lánya

Kálmán Olga Facebook-oldalán tett közzé egy interjút annak az 55 éves férfinek a feleségével és lányával, aki meghalt nemrég, miközben műtétjére várt. A vágatlan felvételen a férfi hozzátartozói elmondták, a tragikus eset óta senki sem kereste meg őket azzal, hogy személyesen részvétet nyilvánítson a történtek miatt.

Az elhunyt férfi lánya megerősítette, hogy édesapja június 30-án járt először a kórházban, amikor végrehajtották az első vizsgálatot. Ekkor nem Székely Lászlóval találkoztak, hanem egy kollégájával, Székellyel csak augusztus végén találkoztak.

A férfi a helyi belgyógyász javaslatára került az Országos Kardiológiai Intézetbe, az elhunyt férfi felesége elmondta, hogy augusztusban kapott egy telefont az Intézetből, hogy mielőbb próbálják megkeresni őket, mert a közeljövőben műtét várható, és ennek részleteiről kellene beszélniük. Ezután találkoztak Székely Lászlóval.

Az orvos elmondta, hogy egy nagyon kockázatos műtétet kell végrehajtani, mert ez a férfi egyetlen opciója a túlélésre, hiszen a beteg közvetlen életveszélyben volt. A műtéttel kapcsolatban annyit mondtak nekik, hogy arra várhatóan az implantátum elkészülte után kerülhet sor, ez pedig nagyjából egy hónapot vesz igénybe.

Ezek után vártak az értesítésre, ami nem érkezett meg, a férfi azonban rosszul lett, de már nem tudtak segíteni rajta. Az eredeti tervek szerint a férfit már szeptember 3-án megműtötték volna, azonban mivel nem készült el az implantátum, így el kellett halasztani a beavatkozást.

Az elhunyt férfit megvizsgáló orvosokkal azóta egyikük sem beszélt, a kórházat egyébként az elhalasztott műtét időpontja után rendszeresen keresték, de csak Székely László asszisztensét tudták elérni, aki biztatta őket, hogy legyenek türelmesek, fogják őket tájékoztatni. Ez azonban a mai napig nem történt meg.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

Kiemelt kép: Facebook/Kálmán Olga Hivatalos oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik