Belföld

A kirúgott szívsebész állítja, őt teljesen kihagyták az ügyében folytatott vizsgálatokból

Megírtuk, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) kirúgott szívsebészét hibáztatja az értágulatban elhunyt beteg ügyében készült orvosszakmai jelentés. A 24.hu információja szerint az elbocsátott Székely László főorvos tevékenységével kapcsolatban két vizsgálatot is lefolytattak a napokban.

Székely László a sajtóban megjelent információkra reagálva azt mondta az Indexnek: A vizsgálathoz gyűjtött adatok feldolgozásához semmilyen információt vagy kiegészítő véleményt nem kértek tőle, és nem voltak kíváncsiak annak az angliai orvosnak a véleményére se, aki ebben az esetben nagy tapasztalatú szakértőként adott javaslatot, és aki erre a speciális műtéti technikára a beteg ellátását javasolta.

A lapnak még annyit nyilatkozott, hogy

nagyon nehéz – objektíven talán nem is lehet – olyan szívsebészt találni Magyarországon, aki ilyen típusú betegség, ilyen típusú szövődményének a kezelésével, vagy a betegség progressziójával kapcsolatosan saját gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezne. Még az amerikai és az európai ajánlások sem adnak konkrét útmutatót ennek a betegségnek a pontos időzítésével, illetve ellátásával kapcsolatban, nemhogy egy ad hoc összehívott bizottság azonnali véleménye irányadó lehetne az ominózus esetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik