Belföld

Elvitte a HÉV a babakocsis gyereket, az anyát meg otthagyta

A nő visszafordult, hogy feltegye másik gyerekét a szerelvényre, de az ajtó bezárult, a szerelvény meg elrobogott.

Becsukta a vezető a HÉV ajtaját egy nő orra előtt, miután felrakták a szerelvényre babakocsis gyerekét, majd a vonat elrobogott – írja a hvg.hu.

Az esetről egy szemtanú számolt be egy Facebook-csoportban. Azt írja, a nő két gyermekével próbált felszállni Pannóniatelep megállónál, a Budapest felé tartó szerelvényre. Először feltette kisfiát, majd visszafordult, hogy másfél éves kislányát és a babakocsit is feltegye, de megszólalt az ajtózáró csengő, becsukódott az ajtó és elment a szerelvény. Ezután telefonáltak a szentendrei forgalmi irodába, kérve, hogy szedjék le a vonatról a kisfiút és várják meg az anyukát és a testvérét, aki a következő szerelvénnyel megy utánuk.

A hvg.hu megkeresésére a MÁV-HÉV Zrt. elismerte, hogy megtörtént az eset, azt írták, sajnálják a történteket és elnézést kérnek a családtól. Az eddigi információk szerint a járművezető nem látta, hogy lenne még felszálló utas, ezért csukta be az ajtót. A munkatársak azonnal a gyermek segítségére siettek, és vigyáztak rá, amíg az édesanya megérkezett. Vizsgálják az esetet. (Fotó: MTVA bizományosi / Jászai Csaba)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik