Belföld

Elítélték a zombai férfit, aki szexrabszolgát akart csinálni a nevelt lányából

Birosag(210x140).jpg (Array)
Birosag(210x140).jpg (Array)

A Bonyhádi Járásbíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés és más bűncselekményekben, amely miatt 4 év 5 hónap fegyházra  ítélte. Emellett 5 évre eltiltotta a közügyektől és elrendelte a férfi korább rablás miatt kiszabott 2 év felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

Másodfokú ítéletével a Szekszárdi Törvényszék az első fokú döntést kizárólag abban a részében változtatta meg, hogy a cselekményt folytatólagosnak minősítette, egyebekben az elsőfokú ítéletet mind a tényállás, mind pedig a kiszabott büntetés vonatkozásában helybenhagyta.

A férfi az élettársával élt közös háztartásban Zombán, ahová 2016 szeptemberében hazaköltözött az asszony előző kapcsolatából született, nagykorú lánya.

A férfi naponta szexuális ajánlatokat tett a lánynak, aki mindvégig elutasította a vádlott közeledését. A férfi a lány ellenállásának megtörése érdekében 2016 decemberétől – 2017 februárjáig lelakatolta a lány szobájában lévő kályhát és leszerelte a szoba ajtaját, annak érdekében, hogy így próbálja meg elérni, hogy a hidegben fázó lány lefeküdjön vele. A lány azonban nem tört meg és még ennek ellenére sem közösült vele.

2017. február 28-án a hajnalban a lány ittasan tért haza, majd lefeküdt a szobájába aludni. A férfi utána ment és ismét szexuális ajánlatot tett neki. A lány ekkor is elutasította a férfi közeledését, aki a sértett nyakára tekert egy gurtnit, mellyel fojtogatni kezdte, közben kijelentette, hogy „most a szexrabszolgája lesz”.

A lánynak sikerült kiszabadulni a gurtni szorításából, mire a férfi magához vett egy láncot, melyet hirtelen mozdulattal a sértett nyakára tekert és az ágyra lökte, de a lány ismét kiszabadította magát. Ekkor a férfi mérgében elővett egy kisbaltát, mellyel többször hátulról fejbe vágta a lányt, majd karjánál fogva lefogta és közösülési szándékkal magához szorította. A lány a bántalmazás miatt szóban beleegyezett a közösülésbe, de megkérte a vádlottat, hogy engedje ki előtte a mosdóba. A férfi ekkor elengedte az erősen vérző lányt, aki kiszaladt a kerti wc-re, miközben az édesanyja értesítette a rendőrséget és távol tartotta a vádlottat a wc-től.

A lány a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás alkalmas lehetett volna súlyosabb sérülések kialakulására is, melyek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a férfi szellemi leépülését és személyiségzavarát, a részbeni beismerő vallomását és megbánó magatartását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik