Belföld

Bozótvágóval támadt a nevelt lánya szerelmére egy nyugdíjas férfi

bozótvágó (machete)
bozótvágó (machete)

A Szolnoki Törvényszék 1 év felfüggesztett börtönre ítélte azt a büntetlen előéletű nyugdíjast, aki kalapáccsal, majd egy bozótvágókéssel rontott nevelt lánya barátjára. Az eset a kétezer lelkes Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben, Tiszapüspökin történt. A nyugdíjas férfi segíteni akart nevelt lányán és annak barátján, ezért tavaly januárban befogadta őket az otthonába. A fiatalemberrel azonban kezdettől nehezen jöttek ki egymással, gyakran veszekedtek, ami tavaly áprilisban tettlegességig fajult.

A férfi házában aznap délután kettő óra körül ismét összevesztek. Az idős férfi megragadta a fiatalember nyakát, és azt kiabálta, megfojtja. A fiú kirántotta magát a szorításból, majd  bemenekült a párjával közösen használt szobába és  magára zárta az ajtót. A férfi  ekkor megfogott egy nagyméretű kalapácsot, amivel betörte a szobaajtó üvegét. A kitört üveg helyén tátongó nyíláson át a férfi felé hadonászott és a zárat kalapáccsal ütve próbált bejutni a szobába. Az ijedt fiatalember belülről a lábával támasztotta az ajtót, miközben telefonon hívta a párját, hogy jöjjön haza és próbálja megfékezni a nevelőapját.

A férfi amikor látta, hogy nem tud bejutni a szobába, kiment a konyhába, ahol megfogott egy 69 cm hosszú bozótvágókést, és azzal a kitört üveg helyén, a szobaajtón benyúlva háromszor a fiatal férfi hasa felé szúrt, miközben azt kiabálta, megöli. A fiatalember megpróbált kitérni a szúrások elől, de a feldühödött férfi megvágta. Ekkor érkezett haza a megtámadott férfi párja, és hangosan rászólt a nevelőapjára, aki felhagyott a támadással.

Az ügyben tavaly novemberben emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék a nyugdíjas férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év – végrehajtásában 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítéletet a férfi és a vádlott védője is tudomásul vette. Az ügyész túlságosan enyhének találta a kiszabott büntetést, ezért annak lényeges súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik