Belföld

Húsvágó bárddal támadt az unokatestvérére, aki összebútorozott a párjával

itelet(210x140).jpg (Array)
itelet(210x140).jpg (Array)

Már az előkészítő ülésen ítéletet hozott a Zalaegerszegi Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki húsvágó bárddal támadt haragosára Nagykanizsán.

A férfi és korábbi élettársa hét évig élt együtt, kapcsolatból közös gyermekük is született. A nő tavaly februárban elhagyta a férfit, és annak unokatestvérével létesített kapcsolatot, hozzá is költözött Nagykanizsára.

A férfi tavaly november 12-én este 7 órakor feldúlt állapotban indult el otthonából élettársa lakásához egy 18 cm élhosszúságú húsvágó bárddal. Mivel a nő nem engedte be, berúgta az ajtót, majd a lakásba érve a bárd élével közepes erővel megütötte az unokatestvérét, a sértettet. Ezután a fegyvert hátrahagyva volt élettársa és gyermeke felé indult. A sértett ezt látva leteperte a férfit a földre, és a késével felé szúrt. A dulakodásnak végül a kiérkező járőrök vetettek véget. A sértett 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A férfi a tárgyalás tartás jogáról lemondott, beismerő vallomást tett, amit a bíró elfogadott, így már az előkészítő ülésen jogerős ítélet született. Tettéért a férfit a Zalaegerszegi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és magánlaksértés miatt 1 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik