Belföld

Palkovics a teljes magyar felsőoktatásra kiterjesztené a Corvinus-modellt

Ez akár azzal is járhat, hogy az tanul majd, aki meg tudja fizetni.

A Szabad Pécs azt írja, hogy Palkovics László innovációs miniszter a HÖOK pécsi országos közgyűlésén azt mondta: a magyar felsőoktatás egészére kiterjesztené a kormány a Corvinus-modellt.

Az a cikkből nem derül ki, hogy a politikus milyen konkrét változtatásokra gondolt, ám éppen pénteken írtunk arról, hogy a Budapeti Corvinus Egyetemet egy állami alapítású közhasznú alapítvány fogja működtetni jövő nyártól, az intézmény kancellárja pedig bejelentette, hogy 2020-tól már egyáltalán nem fognak állami finanszírozású férőhelyeket hirdetni a jelentkezőknek. Ehelyett létrehoznak egy Corvinus-ösztöndíjat, de a cél az, hogy legalább 60 százalék arányban önköltséges hallgatók legyenek az egyetemen – most állami ösztöndíjasból van ennyi.

Gazdagok elitegyeteme lehet a Corvinus: 2020-tól nem hirdetnek állami férőhelyeket
Olyan képzés is indulna, ami félévenként négymillió forintba kerül.

Palkovics szombaton közölte, hogy a Corvinuson megkezdett munkát felgyorsítanák, és kiterjesztenék a magyar felsőoktatás egészére, hogy a magyar egyetemek „hatékonyabban, versenyképesebben és egyszerűbben” működjenek a jelenleginél, a környező országok egyetemeihez és a magyarországi magánegyetemekhez hasonlóan. (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik