Belföld

Lezárások tengere a hétvégén Budapesten

A tömegközlekedést is érinti a Budapest Maraton.

Jelentős forgalomkorlátozásokra, ezzel összefüggésben a közösségi közlekedés menetrendjének változására kell számítani a hétvégén a fővárosban a Budapest Maraton Fesztivál miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint szombaton időszakosan lezárják egyebek mellett a Lánchidat és a Szabadság hidat, a Clark Ádám teret, a Szent Gellért teret, a budai és a pesti alsó rakpartot, a Dombóvári utat, a Műegyetem rakpartot, a Bem rakpartot, a Fő utcát és a Fővám teret is.

Vasárnap a budai és a pesti alsó rakparton, délelőtt az Árpád fejedelem útján, a Bem rakparton, a Lánchídon, a Clark Ádám téren, a Váralagútban, a Széchenyi téren, a Dombóvári úton és a Budafoki út északi szakaszán nem lehet majd közlekedni, kora délutánig pedig a Szabadság híd, a Fővám tér, a Szent Gellért tér, a Műegyetem rakpart, a Szent Gellért tér és a Szentendrei út kivezető szakasza lesz lezárva.

A BKK érintett járatai módosított menetrend szerint közlekednek. Szombaton az eredetitől eltérő útvonalon közlekedik délután a 15-ös, a 115-ös és a 105-ös busz, valamint a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos. A 2-es villamos két szakaszra osztva jár, a 16-os busz pedig a Széll Kálmán tértől csak a Clark Ádám térig viszi az utasokat.

Vasárnap délelőtt nem közlekedik a 16-os, a 26-os és a 226-os busz. Más vonalon jár a 19-es, a 41-es, a 47-es és a 49-es villamos, az 5-ös, a 15-ös, a 115-ös, a 33-as, a 34-es, a 105-ös, a 106-os, a 118-as, a 133E, a 134-es, a 137-es, a 178-as, a 218-as és a 237-es busz, valamint a 83-as trolibusz.

A forgalomkorlátozásokról és a közösségi közlekedési járatok útvonalának módosulásáról a BKK honlapján és mobilapplikációként is elérhető BKK FUTÁR alkalmazásával lehet tájékozódni. (MTI, fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik