Belföld

A vonatpótlás botrányos, káosz van a Déli és Kelenföld környékén

A Máv-Start cserben hagyta az utasait - írja a Közlekedő Tömeg a Déli lezárását követő zsúfoltság és káosz nyomán.

Mivel a Déli pályaudvart október 4-től két hétre, karbantartás céljából lezárták, az utasoknak vonat híján muszáj valami megoldást találni arra, hogy mégis eljussanak a Délihez. A MÁV-Start a 4-es metrót és a fonódó villamosokat ajánlja, de ez több okból sem megoldás, így a két pályaudvaron, azok környékén, és az oda vivő tömegközlekedési eszközökön óriási a zsúfoltság, és nem mellesleg jóval tovább is tart eljutni egyikből a másikba. A Közlekedő Tömeg Facebook-oldal azt írja:

pótlóbusz nincs, az egyébként is zsúfolt M4-es metró elenyésző sűrítése pedig szinte semmit sem ér.

A MÁV által javasolt közlekedési mód ugyanis többszöröse annak, amennyi idő alatt vonattal át lehet érni egyik pályaudvarról a másikra: vonattal hat, metróval és villamossal harminc, busszal huszonöt perc az út. Ráadásul a metróra Kelenföldnél fel sem lehet férni, és az sem mellékes kérdés, hogy a vonatbérletek a BKK járataira nem érvényesek, így a pótlás nemcsak plusz időbe, plusz pénzbe is kerül az utasoknak. Ezen nem segít az sem, hogy a MÁV visszatérítést ígér:

Bár a Déli pályaudvarig szóló vasúti bérletek árát a MÁV-Start rész- és időarányosan visszatéríti, a visszaigénylés folyamata komoly tortúrát jelent az utasok számára. Ráadásul a Start Klub-kártyákra ilyen nem igényelhető. ezáltal az utasokat jelentős anyagi veszteség is érheti.

A Közlekedő Tömeg szerint a helyzetet minimális változtatásokkal, kevés pénzből meg lehetne oldani, erre konkrét javaslatokat is tettek.

Kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik