Belföld

Öt év fegyházat kapott a kiskunhalasi trafikrabló

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás állította bíróság elé azt a 23 éves kiskunhalasi férfit, aki három héttel ezelőtt, fényes nappal egy helyi dohányboltban késsel fenyegetőzve a kasszából 30.000 forintot rabolt.

A férfi pénze elfogyott, így nem tudott magának kábítószert vásárolni, ezért kora délután bement az egyik helyi dohányboltba, hogy pénzt szerezzen. Miután belépett a boltba késsel megfenyegette az eladót, hogy ha nem akarja, hogy baja essen, adja oda a pénzt. A fiatal nő félelmében nem mert ellenállni, ezt kihasználva a rabló a pénztárgép fiókját kirángatta, és 30.000 forintot magával vitt. Menekülés közben a rabló a kést eldobta, azt a rendőrök később megtalálták.

A férfi a rablás után kábítószert vett, így az elfogásakor csak 3 ezer forintot találtak nála. A rabló hozzátartozói a rabolt pénz hiányzó részét, 27 ezer forintot megtérítették az eladónak.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű férfit az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt villámgyorsan bíróság elé állította.

A Kiskunhalasi Járásbíróság 5 év fegyházra ítélte a rablót  Az ítélet jogerős, mert senki nem fellebbezett ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik