Belföld

Bent fogták a kórházban a soroksári gyilkossággal gyanúsított R. Szilvesztert

Úgy tűnik, hogy valamilyen komolyabb betegsége lehet a soroksári futónő megölésével gyanúsított R. Szilveszternek. A 24.hu megtudta, hogy a férfi  még mindig nincs olyan egészségi állapotban, hogy vissza lehessen vinni a börtönbe.

R. Szilvesztert pár nappal azelőtt hozták be a tököli rabkórházba, hogy meggyanúsították. Azóta már több, mint négy hét eltelt, de még mindig nem hagyhatta el a kórház épületét. Nincs életveszélyben, de úgy tudom, hogy elég komoly, sok kellemetlenséggel járó betegsége van

– mondta egy ügyre rálátó informátor, hozzátéve, hogy a börtönben eltöltött öt éve alatt ez az első alkalom, hogy a férfi ilyen hosszú orvosi kezelésre szorul.

Pár nappal ezelőtt a Blikk arról írt, hogy az igazságügyi orvosszakértő azt állapította meg, hogy gyilkosa nem erőszakolta meg a soroksári futónőt. Ez akkor derült ki, amikor a gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter ügyvédje áttanulmányozta az ügy több ezer oldalnyi iratanyagát. A lap szerint a holttesten több helyen megtalálták az elkövető vérét, izzadságát, de ondót nem, az csak az áldozat személyes holmiján volt.

Megkerestük az ORFK-t, hogy megtudjuk kinek az ondóját találták meg a nő személyes holmiján, és meggyőződtek-e már arról, hogy az nem R. Szilveszteré. De többek közt arról is érdeklődtünk, hogy az új fejlemények miatt bővült-e a gyanúsítottak köre, azaz elképzelhető-e, hogy R. Szilveszter nem egyedül követte el a borzalmakat, az alábbi választ küldték:

A nyomozással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón elhangzottakat meghaladóan a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad

– közölte az ORFK sajtóosztálya.

A figyelmünkbe ajánlott szeptember elejei sajtótájékoztatón Petőfi Attila vezérőrnagy határozottan kijelentette, hogy R. Szilvesztert gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével. Kifejtette többek közt, hogy a gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter már a gyerekkorát is a helyszín közelében töltötte, asztalosnak tanult, de nem dolgozott a szakmájában, hajléktalan lett és lopásokból tartotta fenn magát.

R. Szilveszter megtagadta a vallomást. A kihallgatása során azzal védekezett, hogy látta, amikor a futónőt egy másik férfi bántalmazza. Azt állította, hogy úgy került a helyszínre a DNS-e, hogy megpróbálta megvédeni a megtámadott nőt, és ő is megsérült. A nyomozók szerint viszont ez a variáció teljesen kizárt.

A kegyetlen gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt. Az áldozat egy 36 éves helybeli nő volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik