Belföld

Nemzetközi kábítószer-kereskedő bűnbandát állítanak bíróság elé

A budapesti nyomozók vádemelési javaslattal zárták annak az öt kábítószer-kereskedőnek és öt segítőjének az ügyét, akik közel 60 millió forint értékű marihuánát hoztak be Magyarországra.

A nyomozás adatai szerint egy albán és egy szerb férfi szervezésében társaik (négy magyar, két szerb, egy koszovói és egy horvát állampolgár) nagy mennyiségű kábítószert csempészett be Magyarországra.

A belvárosi járőrök még 2016. november 15-én Budapest V. kerületében, a József Attila utcában igazoltatták M. Zoltánt, akinek az autójában 18 kilogramm marihuánát találtak. Másnap, Budaörsön elfogták a két szerb és az egyik magyar férfit. Az autójukban 13 kilogramm marihuána volt.

A rendőrök a nyomozás során öt személyt kábítószer-kereskedelem miatt, a másik öt személyt kábítószer birtoklása miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói az ügyben lefoglalt marihuánával közel 32 ezer adag kábítószert vontak ki a forgalomból.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és azt átadták az illetékes ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik