Belföld

Hét évet kért az ügyész a rendőrök elől menekülő ámokfutóra

rendorauto-bunugy(210x140).jpg (Array)
rendorauto-bunugy(210x140).jpg (Array)

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak  és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Mezőkövesdi Járásbíróságon, aki kivilágítatlanul több 160 km!h sebességgel próbált elmenekülni az M3-as autópályán a rendőrök elől.

A vádirat szerint a férfi a júliusi hosszas menekülése során egy borsodi kisvárosban lassítás nélkül áthaladt a kereszteződésen, majd a gépkocsiját szándékosan balra kormányozva arra kényszerítette a szemből érkező autó sofőrjét, hogy az ütközés elkerülése érdekében térjen le az úttestről.

Ezt követően a férfi egy magánútra hajtott, ahol a rendőr megállásra szólította fel. A férfi ennek nem tett eleget és a törzsőrmester irányába vezette a kocsit. A rendőr csak azért úszta meg sérülés nélkül, mert időben elugrott a kocsi elől.

Végül a rendőrök csak azt követően tudták megállásra kényszeríteni a férfit, hogy az autójával a szolgálati gépkocsiknak is szándékosan nekihajtott.

A borsodi férfi jogosítvány nélkül vezetett, számos közlekedési szabályt megszegett, és a rendőrautókban is jelentős kárt okozott.

A borsodi férfit a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya a hivatalos személy elleni erőszak bűntettén túlmenően, közúti veszélyeztetéssel és rongálással is megvádolta.

Az ügyészség a vádiratában az új büntetőeljárási törvénynek megfelelően azt indítványozta, hogy amennyiben a nyomozás során tagadásban lévő, többszörös visszaeső vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekményeket beismeri, úgy a bíróság halmazati büntetésül ítélje hét év fegyházra, és véglegesen tiltsák el a vezetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik