Belföld

R. Gyuláné: késsel támadtak a férjemre a zárkatársai

Késsel támadtak a zárkatársai egy rabra a sátoraljaújhelyi börtönben – legalábbis ezt állítják az egyik elítélt hozzátartozói. R. Gyula szerettei feljelentést tettek az ügyészségen. A rab felesége részletesen is elmesélte, hogy mi történt férjével a rácsok mögött.

Gyula összetűzésbe került a zárkatársaival, mert nem adta nekik a cigijét. A szóváltás odáig fajult, hogy végül mind a hat cellatársa nekiesett, az egyikük késsel. A fegyőrök szerencsére gyorsan odaértek és kivették a zárkából. Ezt követően áttették egy egyszemélyes fogdába. Az inzulinjait viszont, amit a cukorbetegségére kap, nem adták oda neki. Emiatt órákra elvesztette az eszméletét, és életveszélyes állapotba került

– mondta R. Gyuláné, a rab felesége, hozzátéve, a férje már többször volt börtönben, de ilyen még soha nem fordult elő vele.

A rab egyik barátja azt mondta, hogy a hatóságokhoz fordultak a börtönben történt incidens miatt.

Felháborító, hogy a zárkatársai bántalmazzák, és őt viszik le a fogdába. A történtek miatt feljelentést tettünk az ügyészségen

– tette hozzá Tyukod Edit.

Kiderült, hogy a zárkatársaival összetűzésbe került fogoly is megéri a pénzét. Úgy tudjuk, hogy ötödször került börtönbe: garázdaság, testi sértés és kábítószerrel való visszaélés miatt. Utoljára 2 év 10 hónapot kapott.

Megkerestük a BVOP -t, hogy megtudjuk történt-e komolyabb atrocitás a sátoraljaújhelyi börtönben az érintett időszakban, és valóban annyira rossz állapotba került-e a fogoly, mint ahogy a feljelentést tevő hozzátartozók állítják; az alábbi választ kaptuk:

A büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, bármely fogvatartottal kapcsolatba hozható valamennyi adat, információ bűnügyi személyes adat, így a hatályos jogi szabályozás nem ad lehetőséget válaszadásra. A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben a kérdéses időszakban nem történt fogvatartottak között egymás sérelmére bántalmazás.Valamennyi elítélt megkapta a szükséges orvosi ellátást, a szükséges kezeléseket. Az adott intézetben cukorbetegség nem megfelelő kezelése miatt egyetlen fogvatartott sem került kómás, esetleg életveszélyes állapotba.

– közölte Orosz Zoltán, a BVOP szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik