Belföld

Magával is végezni akart a barátnőjét megfojtó szegedi gyilkos

Tíz év börtönre ítélte emberölés miatt a Szegedi Törvényszék azt a szegedi férfit, aki az év első napján megfojtotta a barátnőjét. A bíróság döntése értelmében a férfi legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A nem jogerős ítéleti tényállás lényege szerint az ittas állapotban lévő férfi bántalmazni, majd két kézzel fojtogatni kezdte a nőt. Olyan erősen szorította a nyakát, hogy a nő elvesztette az eszméletét, majd meghalt.

A szerdai előkészítő ülésen az elkövető beismerte a gyilkosságot. A beismerő vallomást az elsőfokú bíróság a jelenleg hatályos törvényi szabályozásnak megfelelően elfogadta.

Ezt követően a bíróság kizárólag a bűnösségi körülményeket tárta fel, majd a vádlott vonatkozásában ítéletet hozott. A büntetés kiszabása körében a bíróság súlyosító körülményként értékelte a férfi ittasságát, míg enyhítő körülményként értékelte a vádlott bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomását, büntetlen előéletét, azt, hogy szemmel láthatóan megbánta a bűncselekmény elkövetését.

Az előkészítő ülésen kiderült, hogy a férfinak komoly öngyilkossági kísérlete volt a tragédia után.

A bíróság ítéletével szemben az ügyész három munkanapot tartott fenn esetleges  fellebbezésének bejelentésére. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik