Belföld

20 év fegyházat kapott a kecskeméti gyilkos

Itelethozatal(210x140).jpg (Array)
Itelethozatal(210x140).jpg (Array)

A Kecskeméti Törvényszék 20 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit egy prostituált megölésével vádoltak. A pékként dolgozó férfi az élettársával, annak gyermekével és közös gyermekükkel 2015 júliusától egy kecskeméti albérletben élt. A bérleti díjat a rezsiköltséggel együtt minden hónap tizedikéig kellett rendeznie. Mivel nem volt elég a fizetése, ezért egy másik pékségben éjszaka is dolgozott.

2015 őszétől a vádlottnak anyagi gondjai voltak, melyeket kölcsönökkel próbált rendezni. A munkáltatója felé 2015 őszén már 100 ezer forintos tartozása volt  2016 elején további 300 ezer forintot kért azzal, hogy majd részletekben levonják a fizetéséből. Később a kollégáitól is kölcsönt kért azzal, hogy részletekben rendezi. A férfi mindeközben a játékszenvedélyének is élt, többször is megfordult az egyik helyi Poker Clubban.

A férfi ennek ellenére a lakásnak a bérleti díját és a rezsit rendszeresen és időben fizette. Kizárólag 2016 márciusában fordult elő, hogy nem tudott fizetni, viszont a következő hónapban kiegyenlítette a tartozását. A júniusi 70 ezer forintos bérleti díjjal és rezsivel azonban nem jelentkezett, így a bérbeadó június 13-án már kérte tőle az esedékes bérleti díjat és rezsit.

2016-ban a férfi az anyagi gondjai miatti szorult helyzetében, pénzszerzés érdekében szexuális szolgáltatás nyújtására hirdetést is feladott több alkalommal. Úgy döntött, hogy az interneten kiválaszt egy olyan prostituáltat, aki nemcsak közkedvelt, de akinél az aktus után kell fizetni. Őt a szolgáltatás igénybevétele ürügyén felkeresi, majd a szexuális szolgáltatás után nem csak az igénybe vett szolgáltatás kifizetését tagadja meg, hanem akár erőszakkal is pénzt szerez. Kiválasztotta egy prostituáltat majd június 14-én délelőttre meg is beszélt egy időpontot vele.

Még ezen a napon szólt a főbérlőjének és a kollégáinak, hogy másnap rendezni fogja a tartozását. A férfi ezután kerékpárral ment a prostituálthoz. A szexuális szolgáltatás után azonban közölte a nővel, hogy nincs pénze, majd elővett egy kést, hogy inkább ő adjon neki pénzt.

A felháborodott nő ezt követően veszekedni kezdett a férfival. A pék befogta a nő száját, hogy ne tudjon kiabálni, erre a prostituált megharapta a kezét. A férfi ezen annyira feldühödött, majd magához vett egy kést, majd többször is nyakon szúrta a nőt, aki a keze feltartásával próbált védekezni.  A férfi akkor sem hagyta abba a szurkálást, amikor a szerencsétlen nő már földre került.  A mellkasába, majd a jobb kulcscsont feletti részbe vágta a kést.

A férfi miután észlelte, hogy a nő meghalt és a szúrások közben a saját kezét is elvágta több helyen elment fürdeni. Ezt követően kimosta a véres pólóját, és felvett egy másikat. Mikor végzett elkezdett kutakodni az értékek után kutatott. Kivette a nő táskájában talált 40 ezer forintot, majd távozott. A meggyilkolt nő holttestére másnap este kilenckor a bérbeadó talált rá, aki értesítette a rendőrséget.

A bíróság a vádlott bűnösségét nyereségvágyból elkövetett emberölésben mondta ki, ugyanakkor azt nem állapította meg, hogy előre megtervezte volna a sértett megölését. Az ügyészség az előre kiterveltség megállapítása és a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője pedig enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik