Belföld

Elítélték a fekete angyalt, aki pszichiátriai gyógyszerekkel mérgezte kollégáit

A Pécsi Járásbíróság öt rendbeli foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntette miatt 2 év börtönre ítélte azt a pécsi nővért, aki pszichiátriai gyógyszerekkel mérgezte a kollégáit.

A bíróság a büntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette és a próbaidő tartamára pártfogó felügyeletét rendelte el azzal, hogy a pártfogó felügyelő által megszervezett egyéni és csoportos foglalkozásokon kötelező számára részt venni. Az  ápolónőt öt évre eltiltották a foglalkozásától

A vádlott 2015. november 1-től dolgozott ápolónőként a PTE Klinikai Központ Neurorehabilitációs Központ Súlyos Agysérültek Rehabilitációs Osztályán. 2016 tavaszától kezdődően az osztályon is használt pszichiátriai gyógyszereket tett öt kollégája kávéjába, illetve ivóvizébe annak értekében, hogy kipróbálja és megtudja, milyen hatásuk van.

A nővér mindezt heti rendszerességgel, hetente akár többször is megtette, ezzel kollégáinak egészségsértést okozott. Az általa adagolt szerek hatására feszültség, fáradékonyság, álmosság, izomgörcsök, valamint pánikszerű rosszullétek alakultak ki. Ezek órákon, illetve pár napon belül szűntek csak meg.

Az ügyész öt rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A szakértői véleményre figyelemmel a bíróság foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt ítélte el.

A határozat ellen az ügyész a bűncselekmények eltérő minősítése megállapítása érdekében jelentett be fellebbezést. A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik