Belföld

Milliók helyett tégla a zsarolónak

A férfit 2 év börtönre ítélté, de végrehajtását 4 évre felfüggesztették.

A Gödöllői Járási Ügyészség két napon belül, zsarolás kísérlete miatt bíróság elé állította azt az erdőkertesi férfit, aki a szomszédját fenyegette. A vádlott jelentős tartozást halmozott fel. Elhatározta, úgy szerez pénzt, hogy a szomszédnak fenyegető leveleket ír, valós ok nélkül több millió forint átadását követeli. Az egyik levelet számítógéppel, a másikat kézzel írta.

Az első 2018. szeptember 18-án dobta be a szomszéd postaládájába. A levélben egy évekkel korábbi, pontosan meg nem jelölt sérelemért 12 millió forintot követelt, megfenyegette szomszédját, ha nem fizet, élettársát autóbaleset éri, gyermekét pedig elveszíti.

A második levelet szeptember 24-én dobta be. Ebben kikötötte, hogy a pénzt másnap délután 2 óráig kéri egy általa megjelölt helyre. A férfi a sértettet szerettei bántalmazásával, háza, autója felgyújtásával fenyegette, ha a pénzt nem kapja meg.

A zsaroló és a sértett között valójában semmilyen kapcsolat, konfliktus nem volt, amelyből követelés származhatott volna.

A sértett már az első levél után feljelentést tett, szeptember 25-én, az elkövető által megjelölt helyre pedig egy csomagot vitt, amelyben a pénz helyett egy becsomagolt tégla volt. Amikor a férfi ezt a csomagot el akarta vinni, a rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

A Gödöllői Járási Ügyészség két napon belül bíróság elé állította a zsarolás bűntettének kísérletével vádolt férfit. A Gödöllői Járásbíróság a férfit 2 év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 4 évre felfüggesztette. A bíróság ítélete jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik