Belföld

Csoda a NER-ben: a becsült összeg feléért vállalta el a munkát egy kormányközeli cég

újévi takarítás budapesten (szilveszter utáni takarítás)
újévi takarítás budapesten (szilveszter utáni takarítás)

Ritka dolog történt. Az állami-önkormányzati közbeszerzéseken eredményesen szereplő, Rogán Antal és Tombor András köreihez sorolt takarítócég, a B+N Referencia Zrt. a becsült összeg kevesebb mint a feléért is elvállalt egy munkát. Az uniós közbeszerzési értesítőből kiderült, hogy a 12. kerületben kell az önkormányzati hivatalt, óvodákat, bölcsődéket, szociális intézményeket, más, az önkormányzathoz tartozó szervezetek épületeit takarítania és őriznie a B+N-nek három éven keresztül. Emellett a kazánokat és a lifteket is javítania, karbantartnia kell.

Mindezekért az önkormányzat úgy becsülte, közel 900 millió forintot fog kérni a nyertes. A B+N Referencia és az őrzési feladatokat ellátó Shield Protection Service Vagyonvédelmi Kft. konzorciuma megelégszik azonban nettó 377 millió forinttal is.

A B+N-ről épp a napokban írtunk. Megvásárolják az ország egyik leggazdagabb emberének, a márciusban elhunyt Demján Sándornak az érdekeltségébe tartozott, reptéri csomagszállítással és takarítással foglalkozó Airport Security Zrt.-t.

Lenyeli a Rogán és Tombor köreihez sorolt cég Demján reptéri vállalatát
Sorra nyeri a zsíros megbízásokat a takarítással foglalkozó B+N, van miből céget vásárolni.

Júliusban húztak be egy 24 milliárdos takarítási megbízást az államtól, előtte a MÁV-tól is kaptak megrendelést. A cég eredményeiről ebben a cikkben írtunk kicsit bővebben.

(Kiemelt kép: szilveszter utáni takarítás, fotó: MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik