Belföld

Még nem hallgatták ki a nyomozók az erőszakkal hírbe hozott pólósokat

Folyamatban van a nyomozás, ezért ezzel kapcsolatban továbbra sem nyilatkozunk

– közölte megkeresésünkre András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, amikor a két, szexuális erőszak miatt pellengérre állított vízilabdázó ügyében folytatott nyomozás eredményéről érdeklődtünk.

Bár a rendőrség – a nyomozás érdekeire hivatkozva – részleteket továbbra sem árul el, más forrásból úgy tudjuk, hogy még mindig felderítési szakban van az ügy. Azaz a két sportolót még mindig nem hallgatták ki a nyomozók. Ezt megerősítette lapunknak Hegedűs László, Kósz Zoltán ügyvédje is.

Eddig még sehol nem hallgatták ki az ügyfelemet. De ugyanez vonatkozik a társára és ránk az ügyvédekre is. Nekünk semmilyen információnk nincs arról, hogy hol tart az ügy

– mondta megkeresésünkre Hegedűs.

Az ügyvéd, akivel a kislány családja felvette a kapcsolatot, a HVG-nek korábban úgy nyilatkozott, hogy szeptember 17-re lehet meg a pszichológusi szakvélemény. Megkérdeztük a rendőrséget, igazak-e  azok az értesüléseink, hogy kihallgatták már a lányt és az édesanyját, de csak annyit mondtak, sem megerősíteni, sem cáfolni nem szeretnék az információt.

A Blikk két héttel ezelőtt írt arról, hogy két ismert sportoló két évvel ezelőtt megerőszakolhatott egy akkor 11 éves kislányt. Később kiderült, hogy vízilabdázókról van szó, a TV2 Tények című műsora egy nappal később megnevezte őket: az olimpiai bajnok Kósz Zoltánt és Petőváry Zsoltot.

A két sportoló egy nappal később a Facebookon reagált a vádakra. Kósz Zoltán a Blikknek azt mondta, „soha egy ujjal sem nyúltak a kislányhoz”.

Petőváry Zsolt az atv.hu-nak adott interjújában pedig arról beszélt, hogy csak fájdalmat és tehetetlenséget érez, hozzátette, nincsen joga senkinek bemocskolni más ember becsületét, legyen az felnőtt vagy gyerek.

Én szívem szerint elmeorvosi és gyámhatósági szakértő bevonását kérném, hogy az igazság minél hamarabb kiderüljön. Nem tudom tolerálni azt, hogy ezt a 30 évet meggyalázzák vagy tönkretegyék

– jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik