Belföld

Autós üldözés: súlyos balesetet okozott egy 16 éves fegyveres fiú

A vádirat szerint a 16 éves fiú tavaly nyáron jogsi nélkül közlekedett Kőbányán, amikor konfliktusba került egy másik sofőrrel. A fiú megelőzte a férfi autóját megelőzte, majd mutogatni kezdett a sofőrnek. Ezt követően elővette a kocsiban tartott légfegyvert, és a fegyverrel kinyúlt az ablakon.

Az autó sofőrje a fenyegetéstől megijedt, és azonnal hívta a segélyhívó számot.

A rendőrök a fiatalkorút a XVII. kerület, Pesti úton követni kezdték, és megkülönböztető jelzést használva megállították. A fiú félrehúzódott, amikor azonban a járőr kiszállt a rendőrautóból és elindult felé, hirtelen gázt adott, és nagy sebességgel elhajtott.

Az egyenruhások üldözőbe vették a piros lámpákat is figyelmen kívül hagyó fiút. A fiatalkorú a XVII. kerületben, a Pesti út és Bakancsos utca kereszteződésénél szintén áthajtott a piros lámpán, amikor nekiütközött egy szabályosan haladó gépkocsinak.

A nagy erejű ütközésben mindkét jármű összetört. A  balesetben a vétlen sofőr súlyosan megsérült, több csigolyája is eltörött.

A fiatalkorút a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege zaklatással, valamint súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetéssel vádolta meg. Az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik