Belföld

Megszólalt a budapesti tanár, akit azzal vádolnak, hogy orális szexre kényszerítette diákját

Az ügyészség több rendbeli szexuális kényszerítéssel, és kiskorú veszélyeztetésével vádolta meg a 42 éves földrajztanárt.  

Hétfőn szakértő és tanúk meghallgatásával folytatódott a IV. és XV. kerületi bíróságon annak a fővárosi pedagógusnak a pere, aki a vád szerint több kiskorú fiút is  arra kényszerített, hogy fogadja szexuális jellegű közeledését. A vádirat négy sértettet sorol fel a 2011-től 2017-ig tartó időszakban. Az egyik fiú a vallomásában azt állította, hogy a férfi behívta az igazgatóhelyettesi szobába, és arra kérte, hadd elégíthesse ki orálisan. Ő azonban visszautasította ezt.

A diák állítása szerint a tanár később egy tanulmányúton is zaklatta. Fogdosta a combját, és meg akarta fogni a nemi szervét. A srácnak elege lett a zaklatásokból. Elmondása szerint nem látott más kiutat, ezért belement abba, hogy orálisan kielégítse a tanár, azzal a feltétellel, hogy utána békén hagyja. Ebbe belement a tanár, de a srác szerint később ennek ellenére is újra közeledni kezdett felé.

A szakértő arra a megállapításra jutott, hogy történt szexuális kapcsolat az igazgatóhelyettes és a fiú között. Ám arra is kitért, hogy a diák állításai nem mindenben felelnek meg a valóságnak.

Szakértő szemmel nem az a kétséges, hogy megtörtént-e a cselekmény, hanem az, hogy ilyen körülmények között és ennyi alkalommal történt-e meg, mint amennyiről a tanú beszélt. A fiú egy budaörsi nyaralóban lévő orális szexről számolt be, illetve egy hollandiai utazásról, amikor tapogatta a tanár. A fiú élményszerűen nyilatkozott arról, hogy volt köztük valami. Ám nem úgy, ahogy azt a vizsgálat során elmondta

– magyarázta a szakértő, hozzátéve: a fiút nem a kényszerítés, hanem inkább a kíváncsiság vezérelte abban, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen a pedagógussal.

Fotó: Kolontár Krisztián / 24.hu

Ezt követően meghallgattak egy másik sportakadémián tanuló diákot is. A tanuló elmondta, hogy a pedagógus poénos köntösbe öltöztetett üzenetekkel próbált meg közeledni felé:

Mi nem járunk be az iskolába, csak nagyon ritkán. A tanárok jönnek az akadémiára és ott tanítanak. A tanár úrnak az első pár órán nem igazán tetszett a stílusa, aztán ez megváltozott, ahogy megismertük egymást. Látta, hogy milyen jó tanuló vagyok, érdekel a tantárgy, ezért ez átfordult jó irányba. Egyre inkább kezdett ez túl jó irányba menni, jött a kivételezgetés és a fényezgetés, ami már zavaró volt. Ez addig így ment, amíg nem történt meg az ominózus beszélgetés.

A hétfői tárgyaláson kiderült, hogy olyannyira kivételezett a fiatal fiúval a tanár, hogy 60 darab ötöst adott neki, hogy ki tudja javítani a korábban adott egyest.

Arra utalgatott, hogy létesítsek vele szexuális kapcsolatot. Az elején azt hittem, hogy vicc, de aztán átlépett egy határt.

– mondta a fiatalember. A beszélgetés így zajlott:

– Nem vagyok meleg Szaszi bá!

– Mondtam ilyet?

– Hát úgy konkrétan nem

– Amúgy sem, tudom, hogy nem vagy, de annál jobb. Nem kizáró ok :)

– Kivétel erősíti a heterót.

– Nincs az a pénz.

– Ingyen.

– Ingyen se.

– Meg is sértődnék, ha fizetnem kéne.

– Ne félj, kefélj. És hol a barátnőd :) ?

A fiatal futballista az édesanyjának beszélt először a levél tartalmáról:

Kiakadt teljesen. Egyből a vezetőséghez akart menni. Feltételeztem, hogy ez csak egy vicc, ezért nem akartam, hogy ebből nekem vagy bárkinek baja legyen. Az egyik tanárnő volt az, akinek elmondtam az üzenetet. Mivel ő az akadémián dolgozott és megbíztam benne. Ő is egyből kibukott és a vezetőséghez akart fordulni, de én arra kértem, hogy ne tegyen semmit. Végül a kollégium igazgatójával beszélt. De ő tíz éve barátja a földrajz tanárnak, így szőnyeg alá söpörte a dolgokat.

A fiú a hétfői tárgyaláson elmondta még, hogy a pedagógus a történtek után kitöröltette vele a telefonjában tárolt levelezést. De kiderült az is, hogy az iskolában lévő diákokat sem kellett félteni. Olyannyira, hogy a tanú elmondása szerint lefényképezték az egyik tanárnő nemi szervét, amikor kilátszott a fehérneműből, és azt küldözgették egymás között. A meghallgatott fiú pedig az egyik tanárnőjével flörtölgetett.

A földrajztanár és a vele levelező fiú a történtek után sem szakította meg a kapcsolatot. Több barátinak tűnő levelet is váltottak egymással. Az egyikben még azt is leírta neki a  tanár, hogy mennyire rosszul esett neki, hogy a srác „buzzancsnak” nevezte a háta mögött.

Mikor a tárgyalás végén megkérdeztük a tanárt, mi igaz abból, hogy orálisan elégítette ki a diákját, így felelt:

Hazugság ez az egész. Nem volt egy diákkal sem szexuális kapcsolatom. A szakértő is megmondta, hogy hazudik

– felelte lapunknak a pedagógus., aki akár 12 év börtönt is kaphat, ha bebizonyosodik a bűnössége.

Kiemelt kép: Kolontár Krisztián / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik