Belföld

„Megdöglötök, nem viszitek el az asszonyt”

Ezt kiabálta a sajóládi férfi a rendőröknek. Őt vitték el.

Tavaly augusztusban három rendőr ment Sajóládra, hogy segítsen a vádlott feleségének, aki férje agresszív viselkedése miatt kislányával együtt el akarta hagyni közös lakásukat. Miközben a nő csomagolt, anyósa azzal fenyegette a rendőröket, hogy

meg fognak dögleni, fel fogja őket jelenteni.

Időközben hazatért a férj, aki agresszívan viselkedett feleségével, ezért a rendőrök a nőt és gyermekét beültették a szolgálati autóba. A férfi többször próbálta kinyitni a rendőrautó ajtaját, amit két rendőr testi kényszerrel akadályozta meg.

A férfi trágár szavakkal, üvöltözve szidta a rendőröket, nem tett eleget a felszólításuknak, előbb egy nagy kövel fenyegette őket, majd előhozott egy kapát. Azzal hadonászva kiabált a rendőrök felé, hogy

megdöglötök, nem viszitek el az asszonyt.

A férfi ezután a felemelt kapával az egyik rendőr felé indult, aki a támadót csak úgy tudta megállítani, hogy többszöri felszólítás után a maroklőfegyverét elővette, készenléti állapotba helyezte, ráfogta a férfira, aki szitkozódva eldobta a kapát és elmenekült.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt a 28 éves férfi és 49 éves anyja ellen felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, illetve bűnsegédi minőségben elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt. Az ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztést, míg az anyjával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik