Belföld

Kirúgták a Századvég szerkesztőségét, a lap utolsó számát törölték is az internetről

Letörölték az internetről a Századvég folyóirat legújabb számát a kormányközeli Századvég Alapítványnak nem tetsző tanulmányok miatt, majd kirúgták a szerkesztőséget, írja az Index.

A lap szerint az online és nyomtatott formában is megjelenő lap főszerkesztőjével a múlt héten közölte a lapot kiadó Századvég Alapítvány, hogy az eddigi szerkesztőségtől megválnak, és a folyóiratnak új profilt adnak. Mint kiderült, a járadék problémáját körüljáró utolsó számot pedig visszavonják, az ugyanis már elérhetetlen az interneten. Állítólag azért, mert a számban olyan tanulmányok is megjelentek, amelyek nem egyeztethetők össze az Alapítvány szellemiségével. Az Index szerint leginkább egy tanulmány, Bod Péter Ákos írása vágta ki a biztosítékot.

Demeter Tamás főszerkesztő szerint a Századvég Alapítvány vezetője, Barthel-Rúzsa Zsolt arról tájékoztatta őt, hogy a lap feladata a kormány irányvonalának támogatása lesz a jövőben.

Soha nem tapasztaltunk korábban semmilyen interferenciát, kooperatív, már-már baráti volt a viszony, ezért sem akarok vagdalkozni. Az alapítvány úgy döntött, hogy másik szerkesztőséggel szeretne dolgozni a jövőben, nem váltunk el haragban

– nyilatkozott Demeter Tamás a lapnak.

Miután a főszerkesztővel együtt négyfős szerkesztőséget kirúgták, a tágabb szerkesztőbizottság jelentős része, nagyjából a fele maga mondott le a tagságáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik