Belföld

Kihallgatták a felesége feldarabolásával vádolt darnózseli hentes fiát – ezt mondta neki az apja

Apu azt mondta nekem, hogy azért van bedagadva a keze, mert elesett a tyúkólban

– ezt mondta a vallomásában az a kisfiú, akinek egészen elképesztő brutalis módon végezte ki az anyukáját az apja négy évvel ezelőtt Darnózseliben.

Pénteken a tanúk meghallgatásával folytatódott a Tatabányai Törvényszéken annak a férfinak az ügye, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2014. május 27-én este megölte feleségét a nő munkahelyének udvarán, majd közös otthonuk pincéjében feldarabolta, a lágy részeket pedig egy húsdarálóval ledarálta. A nő el nem égett maradványait pedig szétszórta a háztól pár kilométerre.

Az ügyben 2016 decemberében született elsőfokú ítéletet a Győri Ítélőtábla tavaly év végén hatályon kívül helyezte. Az újrakezdett tárgyalás mai, ötödik napján a bíróság a vádlott kisebbik gyermekét és a sértett egyik jó ismerősét hallgatta ki tanúként. A kisfiú a meghallgatása során azt mondta, hogy nem sok mindenre emlékszik már abból, ami aznap történt. Ezt követően felolvasták a korábbi vallomását. Ebből kiderült, hogy az ominózus nap egy részét együtt töltötte az apukájával. Elmondta, hogy délután vette észre, hogy az édesapjának be van dagadva a keze. Amikor megkérdezte tőle, hogy mi történt, akkor az apja azt mondta neki, hogy a tyúkólban volt és elesett.

Kihallgatták a meggyilkolt nő egyik férfi ismerősét is. A tanú elmondta, hogy az asszony mit mesélt neki korábban a férjéről. És arra is kitért, hogy hiába hívta aznap a nőt, már nem érte utol.

A mai tárgyaláson sor került az új genetikai szakvélemény ismertetésére is. Kiderült, hogy a darnózseli réten talált emberi maradványok 99,9995%-ig biztos, hogy a megölt asszonytól származnak.

A következő bírósági tárgyalás november 30-án lesz. Ezen további két tanút fognak meghallgatni. Ezen a tárgyaláson elképzelhető, hogy már ítélet is születik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik