Belföld

Heti rendszerességel erőszakolta meg saját gyermekeit az egykori rendőrgyilkos

Letartóztatták az egykori rendőrgyilkosság III. rendű vádlottját.

Az 59 éves férfit a rendszerváltás előtti évtizedek talán legismertebb gyilkossági ügyében, az úgynevezett „Soós ügyben” III. rendű vádlottként, több ember – köztük egy rendőr – megölése miatt 1980-ban életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek – közölte a Heves Megyei Főügyészség. Két egykori társát a bíróság kötél általi halálra ítélte.

Most kétrendbeli, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszakkal gyanúsítják. 

Az egykori elítélt 2000-ben feltételes kedvezménnyel szabadult.  Ezt követően, 2007-ben vagyon elleni bűncselekményeket követett el, felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

A gyanúsított tavaly őszig Tarnaszentmiklóson élt akkori élettársával. Közösen nevelték két kiskorú gyermeküket, egy fiút és egy lányt. A férfi a gyanú szerint az ő sérelmükre követte el a bűncselekményeket, heti rendszerességgel, a falu egy lakatlan, romos házában.Miután kapcsolata felbomlott, a férfi Győr-Moson-Sopron megyébe költözött, ott fogták el és vették bűnügyi őrizetbe.

Gyermekei 2018. áprilisától nevelőszülőknél élnek. 

A Heves Megyei Főügyészség azért indítványozta letartóztatását, mert tartani lehetett szökésétől, elrejtőzésétől és attól, hogy a sértetteket és a vele rokoni viszonyban álló tanúkat megfélemlítené, újabb bűncselekményt követne el. A bíróság letartóztatásba helyezte a férfit, aki akár tizenöt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik