Belföld

Gyártó: Napi egy Calcium-Sandoz nem okoz egészségügyi kockázatot

Szeptember közepén az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) kivonatta a Calcium-Sandoz pezsgőtablettát, mert túl sok volt bennük az ólom.

A pezsgőtablettát gyártó Sandoz Hungária Kft. pénteken közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy a kivonás csak a  Calcium-Sandoz pezsgőtabletta 20X kiszerelést érinti, a Magyarországon forgalmazott Calcium-DSandoz 600 mg/ 400 NE pezsgőtabletta és a Calcium-Sandoz + Vitamin C 1000 mg pezsgőtabletta nem érintett az intézkedésben, és mindenben megfeleltek, illetve megfelelnek a jelenleg hatályos minőségbiztosítási elvárásoknak is.

Hozzátették:

Az elvégzett orvosi kockázatelemzés alapján fontos hangsúlyoznunk, hogy napi egy Calcium-Sandoz pezsgőtabletta 20x fogyasztása esetén a napi terhelés mértéke nem éri el az új iránymutatás által megengedett maximális értéket, így egészségügyi kockázatot nem jelent.

A gyártó arra kér mindenkit, hogy amennyiben bárki bizonytalan lenne a készítmény alkalmazását illetően, konzultáljanak az orvosukkal és gyógyszerészükkel.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik