Belföld

Több százan betegedtek meg két Heves megyei faluban

Hétfő óta tömeges a hasmenéses, lázas panaszokkal jelentkező betegek száma két Heves megyei településen, Domoszlón és Kisnánán, írja a heol.hu.

Domoszlón két nap alatt csaknem háromszázan látogatták meg körzeti orvosukat hasonló tünetekkel. A polgármesterek tudnak a járványszerű folyamatról, amelyet a napokban jelentettek az illetékes közegészségügyi szakhatóságnak.

A lap szerint jelenleg a kormányhivatal és a gyöngyösi vízmű szakemberei is keresik az okokat. Mindkét település közkonyháján elvégezték a szükséges mintavételeket is, amelyeknek eredménye szintén pár nap múlva várható. A falu vezetői arra kérik a lakókat, hogy addig az ivóvizet csak forralás után visszahűtve fogyasszák.

A két településnek egyébként közös a forráskútja ezért gondolják többen, hogy talán az ivóvíz a fertőzött.

Egy nő a arról beszélt,

kegyetlen görcsökkel, hatalmas fájdalmakkal kezdődött a vasárnap délelőttöm, naponta legalább hússzor voltam a mosdóban. Ma már el tudtam jönni az orvoshoz, de már vagy négy-öt fajta gyógyszert beszereztem a patikából, és semmi nem hatott. Ami érdekes, hogy sem a kilenc éves kislányom, sem az élettársam nem kapták el, mert ők sosem isznak csapvizet, én viszont mindig azt iszom.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik