Belföld

Nemlétező traktorokat árult az internetes csaló

A Kiskőrösi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt egy 22 éves mezőszemerei férfi ellen, aki nem létező traktorokat kínált eladásra, azonban az előlegek megszerzése után elérhetetlenné vált.

A fiatalember, hogy jogtalan jövedelemhez jusson, különböző internetes oldalakon hirdetéseket helyezett el, amelyekben traktorokat kínált eladásra, előleg megfizetése mellett. A csaló hirdetéseire telefonon jelentkező gyanútlan vevőknek a férfi álnéven mutatkozott be, majd egyeztetést követően a vevők a vételár 20%-át utalták át a vádlott által megadott bankszámlára.

A csaló férfi a vevői részére egy létező, de hozzá nem kötődő cég nevében előlegszámlát is kiállított, amelyen a saját számlaszámát tüntette fel. A csaló a hirdetésben szereplő traktorokkal valójában nem rendelkezett, azok leszállítása már a hirdetés feladásakor sem állt szándékában. Célja kizárólagosan az előlegként befizetett összegek megszerzése volt.

A vádlott ezzel a módszerrel három napon belül mintegy 3 millió forinthoz jutott. Az összegek megérkezését követően a pénzzel együtt eltűnt, a becsapott vevők számára pedig elérhetetlenné vált.

A más ügyben jelenleg letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat az ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik