Belföld

Megtagadta a vallomást a soroksári gyilkossággal vádolt R. Szilveszter

Megtagadta a vallomást a folytatólagos kihallgatása során a soroksári gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter  – tudta meg a 24.hu. Információnkat megerősítette a Fővárosi Főügyészség ügyésze is.

A kérdezett ügyben a rendőrség 2018. szeptember 6. napján hallgatta ki először a gyanúsítottat és ezzel az ügy az új Be. rendelkezései szerint vizsgálati szakaszba lépett. A gyanúsított az ügy érdemében  vallomást nem tett. Az egyéb kérdésekre, így a nyomozás várható irányára és leendő eljárási cselekményekre vonatkozóan is  – a nyomozás érdekeire figyelemmel – a főügyészség jelenleg nem tud tájékoztatást adni

– mondta megkeresésünkre Gasz Péter ügyész.

A gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter a kihallgatása során azzal védekezett, hogy látta, amikor a futónőt egy másik férfi bántalmazza. Azt állította, hogy úgy került a helyszínre a DNS-e, hogy megpróbálta megvédeni a megtámadott nőt, és ő is megsérült. A nyomozók szerint viszont ez a variáció teljesen kizárt. Megtudtuk, hogy a soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfit többször is kihallgatták a rendőrök az elmúlt két hétben. Ám ő egyelőre azt a taktikát választotta, hogy kivár. Azaz néhány kérdésre válaszol a nyomozóknak, ám egyelőre semmi konkrétumot nem mond a gyilkossággal kapcsolatban. Állítólag akkor szeretne vallomást tenni, ha ügyvédjével részletesen áttanulmányozták az ügy iratait.

R. Szilveszternek egyébként már nagyon fiatalon meggyűlt a baja a törvénnyel. Először 15 éves korában került börtönbe, lopás, rablás, és könnyű testi sértés miatt. A családtagjai közül senki nem tartja vele a kapcsolatot. A hozzátartozói és a barátai közül soha senki nem látogatta meg a börtönben.. Amióta bekerült egyetlen csomagot sem küldtek neki, de még csak levelet sem kapott senkitől.

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt. Az áldozat egy 36 éves helybeli nő volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik