Belföld

Tagadnak a 86 éves asszonyt vascsővel agyonverő gyilkosok

A Miskolci Törvényszék előkészítő ülést tartott a nyéstai emberölési ügyként ismertté vált büntetőperben. A kegyetlen bűnbanda egyik tagja sem tett beismerő vallomást, ezért a bíróság tárgyalást tart az ügyben.

A vádirat szerint az öt vádlott tavaly áprilisban azért ment az idős asszony lakásához, hogy pénzt szerezzenek. A vádlottak 23 óra körül értek az asszony házához, a kerten keresztül mentek be a portára. Mivel a sértett házának ajtaját zárva találták, a bejutás érdekében berúgták azt.

Három vádlott bement a házba, ketten az udvaron maradtak és figyelték, hogy nem jön-e valaki. Az idős asszony a ház egyik szobájában aludt. A II. r. vádlott a nála levő vascsővel két-három esetben lesújtott az ágyban fekvő sértettre, aki az ütések következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A vádlottak a lakásból pénzt és élelmiszert vittek el.

A vádlottakkal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt folyik büntetőeljárás. A vádlottak letartóztatásban vannak, cselekményük akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A büntetőper tárgyalása október 30-án folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik