Belföld

Emberölés gyanúja miatt nyomoznak a 2006-ban eltűnt fiú ügyében

Újranyitották a 2006 februárjában eltűnt, akkor 17 éves Strehó Gergő aktáját, írja a Magyar Idők. A szécsényi labdarúgót eltűntként kerestek, a rendőrök azonban néhány hete új információkhoz jutottak, a Nemzeti Nyomozó Iroda pedig emberölés gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Srehó Gergő eltűnésekor a Hajógyári-szigetet Vizoviczki László uralta, védelmét pedig az a Tanyi György látta el, akit jogerősen 11 év börtönre ítéltek a Lakatos Csaba elleni merényletkísérlet miatt. Tanyi kezdhette el segíteni a rendőrök munkáját.

A fiatal fiú 2006. február 11-én este tűnt el, a Hajógyári-szigetre indult szórakozni, viszont mivel nyitás előtt odaértek a szórakozóhelyhez, Strehó azt javasolta, hogy inkább menjenek haza.

Hajogyari-sziget(210x140)(1).jpg (hajógyári-sziget)
Meglökte az őrt, ezért halhatott meg a fiatal a Hajógyári-szigeten
Az ügyet öt éve lezárták, most kilenc szakértői vélemény készült. Ítélet születhet a kidobók ellen.

A nyomozók a fiú barátjától úgy tudják, hogy Árpád híd budai hídfőjéhez közeli szigetbejárón távoztak, majd a Duna partján sétáltak tovább. Strehó barátja egy bokorhoz vonult félre, ekkor látta utoljára a fiatal focistát. A rendőröknek azt mondta, úgy gondolta, Strehó taxival hazament.

A rendőrség 2012-ben, Vizoviczki elfogása után kezdte vizsgálni a Hajógyári-szigethez köthető eltűnéseket és haláleseteket.

Strehó Gergő ügyében emberölés miatt indult nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik