Belföld

Meglökte az őrt, ezért halhatott meg a fiatal a Hajógyári-szigeten

Hajogyari-sziget(210x140)(1).jpg (hajógyári-sziget)
Hajogyari-sziget(210x140)(1).jpg (hajógyári-sziget)

Öt éve lezárták a 22 évesen elhunyt H. Géza halálának ügyében indított eljárást, ám most kilenc szakértői vélemény készült. Ítélet születhet az éjszaka egykori ura, V. László kidobóinak ügyében – írta meg a Blikk, amely emlékeztet: H. Géza testét 2011. december 3-án húzták ki a Dunából. Akkor közigazgatási eljárás nem hozott eredményt, 2012 júniusában vették elő az ügyet újra, akkor letartóztatták, majd elengedték az őröket.

A lap szerint több szakértői vélemény is arra utal, hogy a Dokk Café két kidobója, a 28 éves B. Ádám és a 42 éves Z. Alfréd követhette el a brutális cselekményt.

Szemtanúk pedig látták, hogy 2011 decemberében az ittas H. Géza a táncparketten véletlenül meglökte B. Ádámot. A felbőszült biztonsági őr lerángatta a fiatal nadrágját és kirángatták a parkolóba. Még azt is szakértő vizsgálta, hogy leránthatták-e anélkül a fiatal nadrágját, hogy övét és gombjait  kicsatolták volna. A fizikus szerint H. Gézáról nagy erővel tépték le a ruhát.

Többen is eltűntek

A hatóság kinyomozta, hogy H. Gézát egy kétméteres betonfalról dobták a Dunába, a szakértő szerint ehhez ketten kellettek, egy erősebb és egy kisebb testalkatú elkövető: éppen, mint B. Ádám és Z. Alfréd. Az orvos szakértő pedig megállapította, hogy H. Géza halálát fulladás okozta, de testét több, bántalmazásból eredő sérülés is borította. A szakértő szerint a fiút megragadták, erőszakosan lerántották a nadrágját, ütötték és rúgták, de magától a vízbe eséstől is keletkezhettek.

Ítélet szerdán várható az ügyben.

2006 februárjában tűnt el a Hajógyári-szigetről a 17 éves Strehó Gergő, a futballista a mai napig nem került elő. A szintén focista R. Zoltán tisztázatlan körülmények között halt meg ugyanitt. A határozat szerint a fiú ittasan fulladt a Dunába, ám tüdejében alig volt víz, és erőszakra utaló külsérelmi nyomokat találtak a testén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik