Belföld

Két hétre teljesen bezár a Déli pályaudvar

Voltaképpen véletlenül derült ki, hogy nemsokára két hétre lezárják a Déli pályaudvart. A Portfolio.hu értesült erről, aztán megkeresték a MÁV-ot, hogy ellenőrizzék az információ valóságtartalmát, és az állami vasúttársaság ekkor bökte ki, hogy ja igen,

valóban, október 4. és 17. között kerül sor a Déli pályaudvar teljes lezárására.

Ezek után pikáns, hogy a vasúti cég azt írja, a munkálatokról és a vonatforgalom változásáról a vasúttársaság részletes tájékoztatatást ad a sajtón keresztül is.

Az ok: halaszthatatlan karbantartási munka.

A két hét alatt olyan halaszthatatlan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni. A karbantartást a nyári menetrend utánra időzítették, hogy a turisztikai szezon alatti balatoni utazásokat már ne érintse a vágányzár.

(Kiemelt kép: Budapest, 2017. március 17. A MÁV Start Zrt. korszerű Stadler FLIRT vonatszerelvényei várnak indulásra a főváros I. kerületében, a Déli pályaudvar vágányain. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik