Belföld
Budapest, 2018. augusztus 30.
Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke 2018. augusztus 30-án a budapesti Körcsarnokban, ahol a budapesti birkózó világbajnokságra készülő magyar csapat tagjait fotózták az új formaruhában.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Egymilliárdot is elvihet a csepeli kézilabdacsarnok, amire 500 milliót szántak

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 09. 18. 14:00

Suttyomban megszavaztak még egy kis közpénzt, meg is oldódott a probléma.
Korábban a témában:

Meghiusulni látszott, mégis tető alá hozzák a csepeli Simon Bolivár sétányra tervezett 2040 négyzetméteres kézilabdacsarnokot. Idén márciusban elhasalt a Csepel Diáksport Egyesület és a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. közös közbeszerzési pályázata, mivel az ajánlatot adó kiskunhalasi Merkbau nettó 747,9 millió forintért vállalta volna a kivitelezést, míg a fedezet csak nettó 500 millió forint volt.

A Közbeszerzési Hatóság honlapjára feltöltött dokumentáció szerint mégis sikerült megegyezni: a Merkbau és az egyesület szeptember 11-én kivtelezési szerződést kötöttek. A kontraktus szerint a kivitelezési díj nettó 556 millió forint, ha azonban a II. ütemet is megrendelik, úgy az összeg nettó 292 millió forinttal megugrik. Ha pedig a II. ütemet egy kicsit később rendelik meg, akkor a teljes összeg meghaladja az egymilliárd forintot.

Hogy honnan érkezett a pluspénz? Csepel képviselő-testülete augusztus 21-én rendkívüli, zárt ülésen, a nyilvánosság kizárásával döntött arról, hogy 160 millió forinttal kiegészíti a csarnok megépítéséhez szükséges támogatást és módosítják a szerződéseket.

Korábban a Magyar Nemzet arról írt, hogy a sportlétesítményt a meglévő tornacsarnok mellé szeretnék felhúzni, amelyet taopénzből, valamint az önkormányzat által biztosított 50 millió forintból újítottak fel 2017-ben. A teljesen új kézilabdacsarnokba nemzetközi mérkőzésekre is alkalmas pályát terveztek, amelyhez 300 fős lelátó, öltöző és kiszolgálólétesítmények is tartoznak, illetve egy 60 fős parkoló. A lapnak Kalmár Zsolt, a Csepel Diáksport Egyesület elnöke az első, bedőlt közbeszerzés után elmondta:

Az önkormányzat ebben a projektben az önrész, azaz 30 százaléknyi forrás előteremtésében nyújt támogatást, míg a maradék összeget a társaságiadó-kedvezményből, a taóból szeretnénk megkapni. Itt Csepelen mindenki szeretné, ha ez a csarnok megépülne, hiszen az egyesületünkben több mint kétszázötven gyerek kézilabdázik.

Csepelen nagy erőkkel építik a sportpályákat:

  • Csepelen épül fel a Magyar Birkózó Akadámia Alapítvány birkózócsarnoka, az első ütem 2,1 milliárdot visz el. Az alapítvány elnöke Németh Szilárd, a kerület korábbi polgármestere.
  • Augusztus 21-én Csepel Önkormányzata úgy döntött, hogy ingyenesen használatba ad egy területet a Kis-Duna partján, ahol az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nagyméretű, műfüves futballpályát épít.
  • Tavaly adták át Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola műfüves futballpályáját. Az önkormányzat harminc százalékos önerővel járult hozzá a költségekhez, a többit a MLSZ Országos Pályaépítési Programjából finanszírozták. 2014 júliusában adtak át egy 20×40 méteres pályát a Csepeli Sport, Szabadidő és Rendezvényközpontban, továbbá a Katona József Általános Iskolában, valamint a Lajtha László Általános Iskolában is kiépítettek egy-egy 20×40 méteres pályát.

Fotó: Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke 2018. augusztus 30-án a budapesti Körcsarnokban, ahol a budapesti birkózó világbajnokságra készülő magyar csapat tagjait fotózták az új formaruhában. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

Kommentek

LOS ANGELES, CA - JANUARY 15: Kayla Kohn, right, a 12 grade english teacher at The Accelerated Schools, a community of public charter schools in South Los Angeles joins fellow teachers as they picket outside the school on second day of the Los Angeles school teachers strike on January 15, 2019 in Los Angeles, California. (Photo by Al Seib / Los Angeles Times via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.