Belföld

A felcsúti kisvasút mélyíti a hazaszeretetet

A Párbeszéd országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio arról kérdezte az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, hogy „tervez-e a kormány uniós forrást felhasználni a felcsúti kisvasút meghosszabbítására?”

Cseresnyés Péter államtitkár válaszából ez pont nem derül ki, de más érdekes dolgok igen:

Önök és ellenzéki társaik mindent elkövetnek azért, hogy aláássák Magyarország tekintélyét. Külföldön árusítják ki a hazát, lekicsinylik és eltagadják a sikereit, bátorítják és támogatják a külső támadásokat. Mindebben nem kis szerepe van politikustársának, Jávor Benedeknek, Magyarország hivatásos feljelengetőjének

– állítja az államtitkár. Azonban a  dili-kisvasúton nincsen fék és így folytatódik az írásbeli válasz:

A kormány továbbra is támogatja azokat az idegenforgalmi fejlesztéseket, amelyek célja a vidék megerősítése, vonzerejének és egyedi értékeinek megismertetése. A támogatott beruházások egyaránt szolgálják a hazaszeretet elmélyítését és az ország megmaradását, valamint az egyes térségek vonzóbbá tételét a hazai és külföldi turisták szemében. A kormány, ahogy eddig, a jövőben is kiáll e számunkra meghatározó értékek és célok mellett.

Az államtitkár a későbbiekben sem válaszol a „válaszban”, de azt elárulja, hogy a híres kisvasút – amelyre napokig senki sem száll fel – célja „a térségben meglévő és tervezett turisztikai és sportcentrumok összekötése”.

Kiemelt kép: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik