Belföld

Marad a nyárias idő, hétvégén jön a lehűlés 

Péntekig az átlagosnál több fokkal melegebb lesz, többfelé 30 fokos maximumokkal.

Hétfőn sok napsütés várható, több fátyol-, kevesebb gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A Dunántúlon megélénkül a déli, délkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható. Késő estére 13, 21 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Kedden túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. Néhol megélénkül a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Szerdán, csütörtökön, pénteken melegszik az idő, a nappali maximumok szerdán 25-30, csütörtökön 26-30, pénteken 26-31 fok között alakulnak. Pénteken a Dunántúlon már lehet zápor, zivatar.

A hétvégi előrejelzés bizonytalansága az átlagosnál nagyobb.

Szombaton napközben gyengén és erősebben felhős területek és időszakok is lehetnek, elszórtan esővel, záporral. Az északnyugati, északi szél több helyen megerősödhet. Éjszaka 11-18, napközben 18- 27 fok várható, nyugaton lesz hűvösebb.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő valószínű helyenként záporral. Az északi, északnyugati szél néhol megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik