Belföld

Megszólalt Kósz Zoltán, az egyik megvádolt vízilabdázó

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Blikk pénteken azt írta, hogy két ismert sportoló két évvel ezelőtt megerőszakolhatott egy akkor 11 éves kislányt. Később kiderült, hogy vízilabdázókról van szó, a TV2 Tények című műsora szombaton pedig megnevezte őket: az olimpiai bajnok Kósz Zoltánt és Petőváry Zsoltot.

A két sportoló vasárnap Facebookon reagált a vádakra.

Kósz Zoltán hétfőn a Blikknek azt mondta, nincs takargatnivalójuk, kijelentette, „soha egy ujjal sem nyúltak a kislányhoz”. Elmondása szerint a kislányt körülbelül ötéves korától ismeri, mivel a családjából más is járt hozzájuk az uszodába. Hozzátette, sem ő, sem Petőváry Zsolt soha nem edzette a lányt.

A vízilabdázó elmondta, a lánynak volt egy „botlása”, amiből rendőrségi ügy is lett, azonban ezek után nem küldték el az egyesületből. A lánnyal ezek után pszichológus foglalkozott, aki segített neki feldolgozni „megváltozott életkörülményeit”.

Kósz Zoltán közölte, a lány édesanyja lefényképezett egy papírt, amin a lány arról írt, mit tett vele Petőváry Zsolt, majd ezt MMS-ben elküldte a vízilabdázónak. Hozzátette, őt ebben az írásában nem említette. Ezután javasolták neki, hogy menjenek el egy pszichológushoz, a szülő azonban ezt nem szerette volna, ezek után érkezett egy újabb MMS, amiben már ő is szerepelt erőszaktevőként.

Ekkor már ügyvédhez fordultak, és vele együtt ültek le beszélni a lány édesanyjával, aki Kósz szerint semmire nem volt hajlandó. Mindez február környékén történt, ők pedig az újságból tudták meg, hogy szexuális erőszak gyanúja miatt nyomozás indult.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Mónus Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik