Pályán kívül

Reagáltak Kósz Zoltánék az ellenük felhozott vádra

Pénteken a Blikk azt írta, hogy két ismert sportoló két évvel ezelőtt megerőszakolhatott egy akkor 11 éves kislányt. Később kiderült, hogy vízilabdázókról van szó, a TV2 Tények c. műsora szombaton pedig megnevezte őket: az olimpiai bajnok Kósz Zoltánt, illetve Petőváry Zsoltot.

Kószék vasárnap reggel egyesületük, a Kópé UVSE Facebook-oldalán reagáltak:

Kedves Barátaink! Szeretnénk megköszönni Mindnyájatoknak a bíztató szavakat, melyekkel elárasztottatok Zsoltot és engem! Nagy szükségünk van rátok ebben a remélhetőleg rövid időszakban, amíg az igazság kiderül! Az élet és a munka természetesen addig sem áll meg. Nemsokára kezdődnek a bajnokságok. Edzések, oktatások a szokott időben a szokott helyen!

Ügyvédeik a zoom.hu-nak válaszoltak levélben, a Petőváry Zsolt védelmét ellátó dr. Gatter László így reagált:

Vannak olyan háttér-információim az ügyről, amelyekről nem beszélhetek, de amelyek ismeretében meggyőződésem, hogy védencem nem követte el azt, amivel a nyilvánosság előtt megvádolták.

A Kósz Zoltánt képviselő dr. Hegedűs László azt felelte, védence áll a bűnügyi vizsgálat elé.

Abban mindketten egyetértettek, hogy mindenkinek az lenne a legjobb, ha az ügy minél előbb lezárulna.

Kósz Zolán 51 éves, olimpiai bajnok vízilabdázó, Sydney-ben volt a magyar csapat kapusa, de ezen kívül többszörös Európa-bajnok valamint az 1998-as világbajnokság ezüstérmet szerző csapatának is tagja volt. 2018-tól az OSC másodedzője. Petőváry Zsolt 220-szoros magyar válogatott, de nem volt egyszer sem olimpiai bajnok.

2009-ben Petőváry Zsolt hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság és rongálás miatt 10 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, Kósz pedig 75 ezer forint pénzbüntetésre ítélték ittas vezetésért. 2007 november 23-án Budán, az Alagút utcában rendőrök igazoltatták Kószékat, a kapus ittasan vezetett és összebalhéztak a rendőrökkel. Be akarták vinni a kapitányságra, mikor Petőváry az egyik intézkedő rendőr kezét ellökte, kiabált, közéjük akart rontani, egyiküket megütötte, és egy rendőrautót megrongált.

A két férfi mintegy 30 éve barátja egymásnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik