Belföld

A jövő héten sem lesz értelme kikapcsolni a nappaliban zúgó ventillátort

Vagy épp kihagyni a táskából a jókora palack hideg vizet.

A jövő héten sem lesz sokkal hűvösebb az országban, továbbra is nyári idő lesz – derül ki a Kiderül előrejelzéséből. Lássuk, mivel kell szembenéznünk a következő napokban!

Hétfő

A sok napsütés mellett fátyolfelhők bukkanhatnak fel az égen, csapadék helyett azonban csak melegre számíthatunk. Dunántúlon megélénkül a déli, délkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Kedd

Túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. Néhol megélénkül a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Szerda

Túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz, északkeleten lehet kevés fátyolfelhő. Néhol megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Csütörtök

Túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Péntek

Nagyrészt derült, napos idő várható. Estétől nyugat felől kezdődhet meg a felhőzet megnövekedése és a Dunántúlon már kialakulhat zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Szombaton elszórtan már várható eső és zápor. Éjszaka keleten is megnövekedhet majd a felhőzet, napközben pedig gyengén és erősebben felhős időszakok is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali pedig 18 és 27 fok közt valószínű, az otthoni légkondikat és asztali ventillátorokat tehát még nem lesz indokolt huzamosabb időre kikapcsolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik